Trivselskort

I Center for Netværk arbejder vi med Trivselskortet, som er en metode, der kan støtte dig i at styrke dit netværk.

Hvad er Trivselskortet?


Trivselskortet er en tegning af forbindelser i dit liv, hvor vi fokuserer på at du trives i dit netværk. Du kan tegne de forbindelser du allerede har eller dem du gerne vil have og drømmer om.

Du laver selv tegningen, som også kan bestå af fotos, af det netværk du har, og det netværk du godt kunne tænke dig at være en del af. Det kan være:

  • Personligt netværk, f.eks. venner eller familie
  • Steder du kommer, f.eks. dit hjem eller hos lægen eller natur du trives i
  • Aktiviteter, f.eks. fodbold, musikarrangementer, strikkeklub, vandretur eller hvis du godt kunne tænke dig at være frivillig på eksempelvis et plejehjem. 

Trivselskortet er dit, og du kan bruge det som udgangspunkt for en dialog, når du taler om dit netværk med din kontaktperson. Du tegner røde, grønne og hvide forbindelser.

Grøn: God for min trivsel
Hvid: Neutral for min trivsel
Rød: Dårlig for min trivsel

Hvad får du ud af at arbejde med Trivselskortet?


Når du arbejder med Trivselskortet, får du for det første et overblik over dit netværk, som det er nu, men også et overblik over de netværk, du godt kunne tænke dig i fremtiden.

Dét, at du får samlet netværket på en tegning, skaber overblik, og det bliver nemmere at handle på det, du gerne vil. Du vil også få erkendelser i forhold til, hvad der er godt for dig og skaber trivsel hos dig, og du får mulighed for at udleve noget af det, du drømmer om. Din kontaktperson kender til de tilbud der er i kommunen, og sammen undersøger I hvad du kunne tænke dig. Din kontaktperson hjælper dig med få styrket dit netværk lige præcis der, hvor du drømmer om det.

Historien om Adam


I England har man arbejdet med den samme slags kortlægning, som vi gør i Gentofte gennem længere tid. Se film, som viser historien om Adam. 

Film om gruppeforløb og om hvad der giver at arbejde med Trivselskortet


Se film om hvordan vi arbejder med Trivselskortet i gruppeforløb, og hvordan det har virket at arbejde med Trivselskortet for
Jette.